alienware-concept-ufo

Alienware UFO – Dell-ov koncept za budućnost gaminga

Alienware, gaming odjeljak računalnog giganta Dell-a na CES-u 2020 je predstavio Alienware Concept UFO, gaming konzolu sa instaliranim Windows 10 sustavom.

alienware-concept-ufo-1

Foto: Sarah Tew / CNET

Uređaj koji neodoljivo podsjeća na Nintendo Switch, sa svojim 8 inčnim, 720p ekranom i odvojivim kontrolerima koji se spajaju na strane glavne konzole, koja je u suštini 8 inčni tablet.

Concept UFO  sadrži još i USB-C priključak, 3.5mm audio izlaz, dvije tipke za kontrolu zvuka, kao i naslon na poleđini uređaja koji se može odvojiti i položiti na ravnu plohu bez potrebe držanja uređaja u rukama. Od ostalih konekcija tu su još Wifi, Bluetooth, a špekulira se da će u budućnosti možda i postojati uređaj sa podrškom 4G ili 5G konekciju koje će omogućiti istinsko igranje u pokretu.

concept-ufo

Foto: Sarah Tew/CNET

alienware-concept-ufo-2

Foto: Sarah Tew/ CNET

Procesor, kao ni grafika koja je ugrađena u Concept UFO još nisu poznati, jedino što se zna da je ugrađen Intelov procesor sa integriranom grafikom, ali po riječima predstavnika konzola je u mogućnosti vrtjeti novije igre na 60 sličica u sekundi na rezoluciji od 720p. Još jedna od nepoznanica jest veličina ugrađene baterije, dok je trenutno trajanje oko 2 sata igranja.

alienware-concept-ufo-3
Foto: Sara Tew/ CNET

Velika prednost ovog koncepta je u tome što je na njemu instaliran Windows 10, što znači da uređaj nije ograničen samo na igranje, nego ga možete koristiti kao i običan PC, od surfanja, uredskih poslova, korištenja elektroničke pošte, kao i sve ostalo. Još jedna od prednosti Windows 10 sustava u odnosu na ostale konzole koje su namijenjene samo igranju jest u tome što na Windowsima imate puno veći izbor igara koje možete igrati, i koje su nerijetko jeftinije od igri za druge platforme.

Alienware Concept UFO jest zaista zanimljiv koncept koji ima potencijala za promijeniti budućnost mobilnog gaming-a, ali nažalost za sada je samo koncept jer se još ne zna hoće li Alienware pokrenuti proizvodnju, kao ni moguće vrijeme i cijenu uređaja.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments