windows-10_milijarda_uredaja

Windows 10 instaliran na milijardu uređaja

Tehnološki div Microsoft danas je objavio da je njihov operacijski sustav Windows 10 ima milijardu aktivnih korisnika diljem svijeta.

 Do toga postignuća su stigli nekoliko mjeseci nakon objave da ukidaju podršku za svoj stari operativni sustav Windows 7, što je sigurno pomoglo da se postigne to veliko dostignuće.

windows10_2in1

 “Svaka sedma osoba na ovoj planeti planira, stvara, izvršava i radi velike stvari sa WIndows 10.” su riječi Yusuf Mehdi-a, korporativnog potpredsjenika u Microsoft-u koje je rekao na blog objavi na stranicama njihove firme.

windows10_laptop

Windows 10 se nalazi na više od 80 000 laptopa, 2 in 1 uređaja koji su proizvedeni od strane 1000 i više različitih proizvođača, također se nalazi i na uređajima za virtualnu stvarnost kao što su HoloLens. Također se Windows koristi i na gaming uređajima njihovih konzola Xbox, kao i na budućoj generaciji konzole Xbox Serija X. Također je i u najavi Windows 10X, operacijski sustav prilagođen sa uređaje sa 2 ekrana.

Svaka sedma osoba na ovoj planeti planira, stvara, izvršava i radi velike stvari sa Windows 10.“ - Yusuf Mehdi

 Iako je prije desetak godina Windows bio najdominantnija platforma, ipak su ga Apple i Android uspjeli prestići sa svojim mobilnim platformama. Apple 2016. godine je dostigao brojku od 1 milijarde korisnika, dok je Android 2017. godine dostigao brojku od 2 milijarde korisnika.

“ U poslovnom svijetu, 100% firmi sa Forbesove Fortune 500 liste koristi Windows 10 uređaje” - Yusuf Mehdi

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments