youtube_smanjio_brzinu

Youtube i Netflix smanjuju kvalitetu video sadržaja u Europi

YouTube je najavio da će smanjiti kvalitetu videa u Europi zbog pandemije virusa COVID-19.

Zbog sve većeg broja ljudi koji se nalazi u karanteni očekivano je narastao promet prijenosa podataka preko interneta. Da bi olakšao prijenos podataka, YouTube je odlučio smanjiti propusnost podataka i kvalitetu sadržaja.

Sav video koji pokrenete na YouTube-u će se početi prikazivati u SD rezoluciji od 480p, ali ako želite povećati kvalitetu sadržaja, to će te morati ručno odabrati u postavkama videa. Znači sadržaj se neće automatski početi prikazivati u najboljoj mogućoj kvaliteti, nego će te to sami morati odabrati

Još jedan od pružatelja streaming servisa, Netflix je također objavio da će zbog pandemije virusa i sve većeg broja korisnika poduzeti korake u olakšavanju opterećenja mreže. Objavili su da će propusnost prometa biti smanjena za 25 posto. Ostale kompanije koje također nude streaming servis, kao što su Amazon Prime, Apple TV, Disney+ su odlučile da će postupati sličnim koracima kao YouTube i Netflix i da će smanjivati kvalitetu sadržaja da bi se smanjio “udar” na pružatelje internet usluga.

steraming_servisi

Ne patu samo streaming servisi zbog pandemije, također su iz Sony-a objavili da će smanjiti brzinu downloada igra sa PlayStation networka u Europi. Navode također da će smanjene brzine biti samo za download, dok će brzine za online igranje u multiplayer igrama ostati iste, i tu se nebi trebale očekivati nikakve promjene.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments